Close

E-Boek ‘Wat Gelukkige Mensen Niet Doen’

(Her)ken je dat ook bij jezelf…
Dat gevoel van onrust?
Dingen doen zonder plezier te ervaren?
Die warme gloed van frustratie, boosheid of zelfs woede?

En heb je daarna spijt?
Of schaam je je voor je gedrag?
Omdat je gedrag echt niet effectief was voor je (zakelijke) relatie…
Omdat je gedrag je eigenlijk niet eens een goed gevoel gaf….

Dan is dit mini e-boek voor jou DE eerste stap in de richting om hiervan los te komen!
Mijn intentie met dit boek: Aan jou handvatten geven richting een gelukkiger leven.

Waar mag ik het ebook naartoe sturen?

  Na het aanmelden ontvang je het ebook per email. Daarna ontvang je af en toe een informatieve e-mail van me. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor een workshop. Onder elke email kun je je afmelden.

  Maar let op: je zult wel aan de slag moeten, want Geluk is een ‘InnerGame’!

  “Als je geen vijand ervaart aan de binnenkant, is er buiten jou niets of niemand die jou kwaad kan doen” – Afrikaans Gezegde –

  Vrij vertaald: als je hebt afgerekend met jouw gevoelens van schaamte of schuld uit het verleden, inzicht hebt in jouw angsten (verleden) en verlangens (heden), en de belemmerende overtuigingen die jou niet helpen je mooiste leven te leiden hebt doorbroken en vervangen door ondersteunende overtuigingen (toekomst), dan zul je pas echte vrijheid ervaren. – Margit Spronk –

  Geluk is in mijn vertaling een ‘state-of-mind’.
  Het heeft mij best wat jaren gekost om te ervaren, dat dit eigenlijk alleen mogelijk is als je er wat voor doet!

  Geluk komt niet op je dak vallen, of je moet de loterij winnen ‘geluk’ noemen. Wel kan een groot geld bedrag je gelukkiger maken, mits je het besteed aan iets wat je zingeving geeft! Veel mensen weten zich geen raad met geld en besteden het aan materieel zaken, die even een gelukkig gevoel geven, maar wetenschappelijk is bewezen dat dit soort geluk weer verdwijnt.

  – Ik zou bijvoorbeeld investeren in de automatisering van mijn bedrijf, wat als positief gevolg heeft dat ik met minder tijd net zoveel of meer kans doen (of gewoon echt die 5-urige werkdag realiseren en veel meer tijd met mijn dochtertje besteden).
  – Ik zou investeren in het ontwikkelen van een grootser bedrijf, zodat ik meer mensen kan helpen een gelukkiger werk/prive leven te leiden.
  (bemiddeling van de juiste coaches op de juiste plekken, trainingen ontwikkelen en geven alleen door de beste mensen en vanuit hun kracht, nieuwe samenwerkingen opstarten, een app ontwikkelen enz. enz.)
  – Ik zou ervan op vakantie gaan om herinneringen te maken, want die gaan nooit meer verloren!
  – Ik zou het investeren in start-ups om jonge entrepreneurs bij te staan in hun passie.
  Maar goed, ik kan ook zelf mijn geld gaan genereren en dit alsnog bereiken 😉

  Nee, geluk is je staande kunnen houden als het leven tegenzit.
  Geluk is voor mij niet vastzitten aan wraakgevoelens, een te groot ego etc. Dus open blijven staan voor die ander.
  Respect hebben voor andere meningen, ook al verschillen die zo met die van mijzelf.
  Kunnen kiezen wat bij mij past met respect voor mijn omgeving, zonder mezelf te verliezen.

  Geluk is een ongoing ontwikkeling, maar… de basis is gelegd. De rest zal ontwikkelen met de ervaringen en de inzichten die ik nog ga tegenkomen. Een mens is nooit helemaal klaar. Zeker niet als je in deze hectische, steeds in verandering zijnde wereld ‘je ding doet’.

  Of zoals John in mijn ‘boekbespreking’ schreef:

  Ik kreeg enkele weken geleden van Margit Spronk het eBoekje ‘Wat gelukkige mensen NIET doen’, waarin zij veertien tips geeft om je gelukkig te voelen. Het zijn maar 20 pagina’s, dat doet vermoeden dat het niet moeilijk is om een gelukkig mens te zijn.

  Het duurde even voordat de wijsheid ervan tot me doordrong. Want de veertien tips zijn stellingen die zeggen wat gelukkige mensen niet doen of voelen.

  Opvallend aan Margits benadering is dat het allemaal acties zijn. Zo had ik er nog nooit naar gekeken. Geluk zag ik tot voor kort als een gevoel, maar hier zijn het werkwoorden, ik moet in actie komen om gelukkig te zijn.

  De veertien tips stimuleren ons tot actie! Voor mijzelf is ‘dat gelukkige mensen niet altijd gelijk hoeven te hebben’ wel een dingetje. Dat is mijn ontwikkelpunt, ik dacht dat ik gelukkig was, maar dat is dus niet zo. Een mooi inzicht dat ik de tweede helft van dit jaar maar eens in mijn persoonlijke ontwikkeldoelstellingen moet meenemen.

  Ik wens je heel veel leesplezier!

  LET OP:
  Er zit een COUPON in waarmee je GRATIS 15 minuten met mij kan sparren over dit boek en waar je tegenaan loopt:-)

  Waar mag ik het ebook naartoe sturen?

   Na het aanmelden ontvang je het ebook per email. Daarna ontvang je af en toe een informatieve e-mail van me. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor een workshop. Onder elke email kun je je afmelden.

   BEL ME NU
   +
   Bel mij!