Close

Authentiek en Congruent leiding geven aan al je teamleden

De basis van authentiek en congruent leidinggeven is jezelf echt kennen.

Ken jij jezelf?
Weet jij hoe je reageert in/op verschillende situaties?
Weet jij waar je goed in bent en dus zelf moet doen en weet je ook waar je minder goed in bent en DURF je dat een ander te laten doen?
Durf jij je kwetsbaar op te stellen, omdat je weet dat kwetsbaarheid eigenlijk een KRACHT is?

Dan ben je vast al authentiek en congruent aan het leiding geven 🙂

Twijfel je? Of voel je dat je hierin kunt verbeteren?

Ga dan een jaar lang mee op deze UNIEKE reis! 

UNIEK? Ja, want dit jaar word je DAGELIJKS BEGELEID, dus kun je al het geleerde echt gaan implementeren!!

Een reis die start met inzichtelijk maken wat jouw talenten en drijfveren zijn.
Tijdens de reis hebben we een aantal eilanden waar we praktische masterclasses vinden, die jou helpen in jouw dagelijkse werkzaamheden:
Timemanagement & (durven) Delegeren
Lichaamstaal (sterker overkomen en je medewerkers ‘lezen’)
Stressmanagement (herkenning en preventie)
Effectief Assertief Communiceren (een dag lang oefenen met authentiek zijn in de praktijk)

Verder zullen we elkaar 6x live ontmoeten om aan de hand van echte cases elkaar de spiegel voor te houden en te voorzien van feedback met praktische tips, maar vooral ook een spiegel op (non-)verbaal gedrag.

We spreken 6x met elkaar af online om de terugkoppeling van de cases te bespreken en plannen we interessante webinars in over zaken die jou kunnen ondersteunen in jouw leiderschap.

Tijdens deze reis zal ‘de reisleider’ ten alle tijden ter beschikking staan, via de diverse media zoals telefonisch, per mail of misschien een keer via Skype.

Ook zal ‘de reisleider’ een 1/2 dag jouw eiland bezoeken, zodat zij kan zien hoe jij leidt in jouw vertrouwde omgeving.

Aan het eind van deze reis zul jij die leider zijn die weer plezier heeft in zijn rol. En als jij ontspannen kunt leiden zul je merken dat je medewerkers ook ontspannen en meer uit zichzelf zullen halen onder jouw leiding!

YES, DIT IS WAT IK ZOEK

Het Nieuwe Leiden

Leidinggeven anno 21e eeuw, is dat nu echt zo anders dan 20 jaar terug?

Waar in de voorgaande eeuw organisaties veelal kleiner en meer hiërarchisch waren, werken we tegenwoordig steeds meer in netwerk-organisaties met zelfsturende teams en medewerkers die waarde hechten aan zingeving.

Medewerkers willen betrokkenheid voelen en een bewuste schakel zijn in het geheel, uitzonderingen daar gelaten en ook die zullen we dus in hun waarde moeten laten en leiden zoals hen past. Terwijl het geheel steeds dynamischer en misschien ook wel diffuser wordt met de groei in netwerk-organisaties. Ook hebben medewerkers behoefte aan autonomie, ook of misschien wel juist als ze deel uitmaken van een zelfsturend team!

Hoe geef je effectief leiding in deze nieuwe complexiteit?

Mijn vertaling van leiden is het faciliteren, motiveren, stimuleren en enthousiasmeren van je medewerkers zoals een ‘goede ouder’ zou doen. En net als elke ouder zal ook elke (nieuwe) manager twijfelen of hij of zij het wel goed doet. Want ook durven sturen en doelen stellen behoren bijeen succesvolle leider!

Steeds weer die terugkerende vraag of je het wel ‘juist’ doet. Of er een goede balans is tussen ‘harde beslissingen nemen’ en ‘doelen stellen’ enerzijds en ‘begripvol’ en sociaal invoelend zijn’ anderzijds. 

Dus hoe geef je dan effectief leiding in deze complexiteit EN onzekerheid?

Mijn antwoord op deze vraag is: Authentiek Leiderschap!
Authentiek waarin congruent durven zijn hand in hand gaan.

‘Je kunt pas authentiek leidinggeven als je jezelf door en door kent. Je kunt pas congruent zijn als je jezelf door en door durft te zijn’ – Margit Spronk –

De Why van Spronk & Partners

Daarin kunnen we kort en krachtig zijn:
Aangezien ik (Margit Spronk, jouw reisleider) zelf weinig stimulerende en motiverende begeleiding heb gekend in mijn leven gun ik het iedereen om een buddy, sparringpartner, mentor en motivator te hebben. 

Daarom ben ik coach geworden. En daarom ook dit jaarprogramma. 

Ik kan namelijk niet iedereen individueel coachen, maar wat ik wel kan is leiders begeleiden om die mentor te worden, die zijn of haar mensen kan coachen tot bevlogen en stressvrije medewerkers (overigens zonder de verantwoordelijkheden en taken die je hebt als leider uit het oog te verliezen). 

En daarom ben ik zo blij, dat ik dit programma kan lanceren.


Ik ben Margit Spronk

…. en ik ben in staat om vanuit een uitdagende, respectvolle houding jouw niet congruente gedrag feilloos te duiden.
Dit combineer ik met een van nature positieve en creatieve inborst waarmee ik jou help om belemmerende patronen (gedrag) om te zetten in effectief gedrag!

Ik ben namelijk zo’n sensitief persoon, die als klein kind al niet congruent gedrag feilloos oppikte, maar dit niet effectief onder woorden kon brengen. Dat leidde vervolgens tot ineffectief gedrag. Pas jaren later ben ik dit talent gaan verkennen, waarderen en verder ontwikkelen. Als coach en trainer zet ik deze sensitiviteit continue in. En dit wordt enorm gewaardeerd door mijn cliënten. Juist dit!

Verder ben ik als persoon:

 • Enthousiast, gedreven, gepassioneerd en betrokken in mijn vak
 • Ondeugend, confronterend, uitnodigend en stimulerend tijdens de uitoefening van mijn vak
 • En in het bezit van een hoge mate van resultaatgerichtheid, analytisch vermogen, creativiteit en oplossingsgerichte levenshouding waarmee ik samen met jou kan komen waar jij naar toe wilt!

En dat is een belofte!!

Mijn Missie? Jouw helpen!

Ik ga je helpen je persoonlijkheid, je manier van communiceren, je verbale en non-verbale gedrag verder te ontwikkelen.
Dit alles door ‘simpelweg’ je talenten zichtbaar te maken. De talenten die je continu inzet in je dagelijkse werk, maar die naar de achtergrond verdwijnen zodra je in een voor jou stressvolle situatie terecht komt.
Ik help jouw belemmerende patronen en overtuigingen te herkennen, erkennen en doorbreken!

Wanneer je met mij deze weg in slaat zul je, als je met volharding en moed blijft oefenen, die authentieke leider worden.
Waarom Volharding en Moed?
Over lopen heeft men ook gemiddeld 14 maanden gedaan, dus verwacht geen wonderen, je zult gewoon weg ‘aan de bak moeten’.
Maar als je dan die authentieke leider bent, zul je gaan ervaren, dat je met nog meer plezier leiding zal geven aan een bevlogen en stressvrij team. 

Ook wanneer je in stressvolle situaties komt!

Wat is bijvoorbeeld een stressvolle situatie en wat gebeurt er dan met jou?

Je herkent het vast wel…, zo’n ellenlang gesprek waarbij de medewerker alle energie uit je lijf trekt.
Je voelt aan heel je lijf dat je dit niet wilt maar je weet ook dat wegsturen niet het gewenste effect zal hebben.
Dan kan hij/zij zich nog verder terugtrekken, andere collega’s lastigvallen of misschien zelfs wel klagen over het feit dat jij ‘zo hard’ bent. 

Je ervaart een intern conflict: Aan de ene kant heb je echt geen tijd/zin in een lang verhaal over hoe erg alles allemaal is en aan de andere kant vind jij van jezelf dat je wel die tijd moet maken, want…. Je bent bang dat het anders steeds erger wordt of jouw functioneren misschien zelfs in twijfel getrokken kan worden. Dus… daar ga je weer.

Wat vraagt dit nu van jou om deze collega meer ‘to the point’ te laten communiceren, want dat zou een mooi doel zijn, toch?

Het begint bij het herkennen en erkennen van jouw interne conflict!
Verken dat negatieve gevoel, stop het niet weg!
Als je een goed inzicht hebt in waarom je steeds mee gaat in dat belemmerende gedrag van ‘ruimte geven aan ellenlange verhalen’, dan kun je de stap maken naar het kiezen voor (en ontwikkelen van) ander gedrag bij jezelf. Want de eigenlijke vraag is hoe JIJ met jouw (non-)verbale gedrag en communicatie die ander kunt bewegen naar nieuw gedrag (meer to the point communiceren).

Twijfel je nog steeds of dit programma iets voor jou is?

Besef je dan, dat deze twijfel hoogstwaarschijnlijk met al zijn nadelen (jij onzeker, je mensen onzeker en dus zullen ze geen vertrouwen hebben in jou(w kwaliteiten)) terug zal komen in je manier van leidinggeven en je dus echt geholpen zult zijn bij dit jaarprogramma.

‘Elke verandering begint bij jezelf’

Ons aanbod? Een divers pallet! Maar....

Voor diegene, die er ECHT volledig voor wil gaan:

 • Die zijn of haar grootste TRANSFORMATIE wil realiseren;
 • Die met relatief kleine veranderingen een GROOTS effect wil bereiken;
 • Die met PLEZIER (zonder energie slurpende stress) leiding wil geven;
 • Die MEER TIJD over wil houden voor aandacht voor de zaken, die zijn/haar bedrijf SUCCESVOLLER zullen maken, zoals je medewerkers en werken AAN je bedrijf;
 • Die een STRESSVRIJ en BEVLOGEN team wil;

En…. Eindelijk eens een keer echt offline wil gaan tijdens de vakantie(s)….

Voor jou heb ik een Jaarprogramma in elkaar gezet, dat jou gaat begeleiden om dus met plezier leiding te geven aan een bevlogen en stressvrij team.

Ervaringsgericht, dus praktisch.
Zo diep als noodzakelijk en zo luchtig als mogelijk.
Met een lach en een traan en na dit jaar sparringpartners voor het leven!

A Life Changing Year!

Inhoud Jaarprogramma "Het Nieuwe Leiden"

Er worden groepen van maximaal 5 personen gevormd.
Dit zullen gelijkgestemden zijn, dus leiders in welke rol dan ook en ondernemers in welke rol dan ook. Allen zoekende naar hetzelfde als jij: met meer plezier de rol van leidinggevende vervullen!

Voordat we als groep van start gaan krijg je van mij een TMA (Talenten en Drijfveren Assessment).
Deze persoonlijkheidsanalyse wordt online afgenomen en bestaat uit 312 vragen. Naast je talenten en drijfveren krijg je ook inzicht in jouw leerstijl (theoretisch/praktisch, gestructureerd/creatief), communicatiestijl en welke talenten je makkelijk zou kunnen ontwikkelen.

We gaan dus heel praktisch met een duidelijk leer- en ontwikkel-doel van start. We pakken samen, tijdens e-coaching maar ook in de live sessies, steeds terug naar jouw eigen persoonlijke leerdoelen!!

En hoe zorgen we ervoor, dat je ook echt het gewenste resultaat bereikt? 

Doordat ik echt het hele jaar door tot jouw beschikking sta!
Dus bij ‘spannende’ momenten heb je altijd die buddy, sparringpartner, motivator of mentor ‘bij de hand’.


Want ook voor jou geldt, dat je iemand naast je kunt gebruiken, die jou weer naar grote hoogte begeleid!

4 Masterclasses
 • Timemanagement & Delegeren, 1 1/2 dag
  Gastdocent: Frank Rood (executive coach en TM expert)
  Hij leert jou hoe je met goed timemanagement en delegeren je elke dag al snel 30 minuten kunt besparen!
 • Lichaamstaal, 1 dag
   Gastdocent: Denise Dechamps (bekend van radio en TV)
  Emoties bij je medewerkers herkennen en werken aan je eigen ‘performance’ (altijd handig bij belangrijke besprekingen of presentaties).
 • Stressmanagement & Preventie, 1/2 dag
  Docent: Margit Spronk
  Masterclass over Wat stress nu eigenlijk is, Hoe het ontstaat, Hoe je het herkent en Wat je kunt doen om ongezonde (!) stress te reduceren!
 • Masterclass Effectief Assertief Communiceren, 1 dag
  Docent: Margit Spronk
  Grande Finale! Aan de hand van verschillende communicatie oefeningen gaan we kijken hoe authentiek en congruent jij al bent geworden!
6x Intervisie onder Supervisie, live bijeenkomsten, eind van de dag

Wanneer heb jij voor het laatst echt feedback gehad?
Bij wie kun jij terecht om over die vervelende situatie te spreken?
Bij wie kun jij terecht voor tips & adviezen over jouw blinde vlekken?

Precies! Ik merk, dat er nog teveel leidinggevenden zijn, die veelal alleen staan in hun rol. Daarom gaan we voor jou die omgeving creëren, die jou in staat stelt om je ‘beslommeringen’ (casussen) in te brengen en hierop feedforward te krijgen.

Feedforward op jouw houding & gedrag, incl. tips hoe je dit kunt veranderen.
Die 95% van de ijsberg, die vaak onbewust (blinde vlekken) maar oh zo aanwezig meespelen in stressvolle situaties.
Tips & Tricks van je collega-leiders, die wellicht al eens in eenzelfde situatie hebben gezeten en je inhoudelijk wat mee kunnen geven.

6x Zoom-sessies, begin van de avond (na het eten;-))

Na het eten en voor de koffie komen we achter onze pc samen.
En ben mij zo’n late werker? Dan kun je altijd via je telefoon inloggen en tijdens het autorijden aanwezig zijn 😉

We bespreken de terugkoppelingen van de casussen en kijken of er zaken spelen, die op dat moment aandacht nodig hebben. 

Wat ik echter ook kan doen is o.b.v. de zaken of wensen die er zijn binnen de groep, webinars organiseren met gastdocenten. Zelf heb ik eens een webinar over Snellezen gevolgd (en de interessante aanbieding gekocht). Maar ook het opbouwen van een Pitch zou kunnen. Een sessie over Talentontwikkeling, Solliciteren, nieuwe technieken (bijvoorbeeld Simpleminds; met een mindmap overzichten creëren), Performance management enz. enz.

Ik ‘speel’ graag en houd ervan om naast een ‘plan van aanpak’ voldoende ruimte te hebben om aan te sluiten bij mijn deelnemers. Creativiteit en maatwerk zijn voor mij een belangrijke drijfveer!

JA, IK BEN ER KLAAR VOOR!!
Onbeperkt e-coaching een heel jaar lang!!

In mijn gesprekken met verschillende mensen kwam steeds hetzelfde terug:
“Leuke en nuttige training, maar eigenlijk doe ik er niets meer mee”.

En dat wil ik dus uitsluiten!
Ik streef er naar dat dit een programma is, waarvan de deelnemers na 5 jaar nog steeds zeggen:
“Een Lifechanging Programma”

Hoe kan ik dat stimuleren en faciliteren?
Door jouw ‘stok achter de deur’ te zijn en jou te begeleiden op de ‘spannende’ momenten, zodat je alles wat je leert ook echt implementeert!

e-Coaching is coaching op afstand, via de verschillende multimedia (zoals telefoon, skype en mail).

Coaching On The Job, 1/2 dag

Een andere oplossing om echt goed aan het leerdoel te werken is om kennis te maken met jouw werkomgeving. 

Hoe functioneer je daar?
Wat valt mij op in de contacten?
Waar kun je snel een verandering in brengen?

Ik stel hiervoor een halve dag ter beschikking. Bijvoorbeeld tijdens een overleg of tijdens een presentatie.
Vanzelfsprekend is het mogelijk om op meerdere momenten in het programma ‘de thermometer erin te stoppen’, maar die zijn niet kosteloos.

Belangrijk om te weten:

Dit jaarprogramma kan elk moment gestart worden!
Je kunt je als individu inschrijven, maar je kunt ook samen met je MT of Teamleiders starten. Dan maak ik voor jullie een aparte groep en zie je de anderen alleen bij de Masterclasses. 

Dat is het mooie aan werken met een kleine organisatie:
Flexibel, creatief, maatwerk & betrokken.

Locatie:

Nieuwstraat 6
Zaltbommel

(of nader te bepalen, maatwerk)


contactformulier
Telefoonnummer:

06-3023 7157

Kwaliteit en Resultaat staan bovenaan mijn waarden-lijstje, dus bel me om nader kennis te maken en te bespreken of dit daadwerkelijk een programma is voor jou en of dit voor jou het juiste moment is!

Meer weten over jouw reisleider? En wat anderen zeggen?

LinkedIN profiel: www.linkedin.com/in/margit-spronk

BEL ME NU
+
Bel mij!