Close

Wie is Margit Spronk?

De Spartelende Vlinder

Een man vindt een cocon. Hij ziet de vlinder zich een weg naar buiten worstelen. Het is een zwaar proces. Het is moeilijk aan te zien dat de delicate vlinder het zo moeilijk heeft. Hij wil haar heel graag helpen.

De man pakt een schaartje en heel voorzichtig, met de grootste precisie knipt hij de cocon open. De vlinder heeft nu alle ruimte om te vliegen. Maar dat doet zij niet. Zij blijft liggen, spartelt wat, maar komt niet van de grond.
De vlinder sterft van de honger.
Zij heeft nooit de spierkracht ontwikkelt die zij zo hard nodig heeft om haar voedsel te kun vergaren.

Persoonlijke quote: Een echte Coach herken je aan zijn/haar kwaliteit om een vlinder te begeleiden in haar proces. Ruimte geven aan het proces van de worsteling en het verdriet, door te faciliteren in dit proces en niet ‘de regie over te nemen’. Uiteindelijk zal ‘de vlinder’ na een coachtraject alles uit zichzelf en op eigen kracht bereikt hebben, waardoor een ware transformatie in houding en gedrag zichtbaar zal zijn.


Margit Spronk:

12 jaar geleden ben ik Spronk & Partners BV gestart. Lange tijd ben ik de schakel geweest tussen vraag en aanbod van ICT Project-, Programma- en Interimmanagers. In deze vakgebieden zijn met name de persoonlijke kwaliteiten van de kandidaat van essentieel belang – ik kan deze goed in kaart te brengen en op die manier aan opdrachtgevers toegevoegde waarde bieden door de juiste match tot stand te brengen. Naar de zzp’er toe beschouwde ik het als mijn taak om niet alleen te kijken naar de opdracht, maar juist naar het hele gebied rondom een project (de fase van een project, de afdeling, de betrokkenen, de (onuitgesproken) belangen/verlangens etc.); deze helder hebben zorgt voor een duidelijke werkomgeving voor de zzp’er . Met heel veel plezier heb ik deze rol als intermediair vervuld.

Kwaliteit en toegevoegde waarde leveren zijn mijn waarden en het leek alsof in de detachering het meer en meer om de goedkoopste oplossing ging, daarom ben ik aan mijn persoonlijke en carrière transformatie begonnen. Mijn passie is om mensen te mogen begeleiden het beste uit zichzelf te halen. Jarenlang dus in de rol van intermediair, maar nu in de rol van Carriere Coach en Coach bij Levensvraagstukken.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd (2,5 jaar Master Coach, Europees Instituut (onderdeel van De Baak) 2010), Coachen met Lef (2015), TMA assessment Consultant (2015) en afgelopen jaar Stress en Burn Out Coach (CSR 2017) en verschillende college’s en seminars op mijn vakgebied. Hierdoor ben ik in staat met vrijwel elk vraagstuk aan de slag te gaan. Wanneer ik twijfel of ik de juiste coach ben, verwijs ik je door naar de coach die beter bij je past!

De afgelopen jaren ben ik er wel achter gekomen, dat de kern binnen vrijwel elk vraagstuk ‘Hoe goed ken je jezelf’ is. Ik geloof dan ook, dat vanuit zelf kennis mensen in staat zijn om zich gelukkiger te voelen in werk en leven, omdat zij bewustere en beter passende keuzes maken. Ik ben in staat je hierbij te helpen d.m.v. dialoog en oefeningen die bij jou passen.

Ik ben betrokken, open en eerlijk met een goed gevoel voor humor. Ik coach ook op die manier; directe feedback, uitdagend en speels. Er wordt gelachen en gehuild. En 1 ding is zeker: Na een coachtraject zul je ervaren, dat je een stuk relaxter in het leven staat!!

Verder ben ik in december 2012 moeder geworden van een karaktervol meisje; een zeer mooie ervaring om zelf te mogen ervaren en zien hoe een nieuw leven zich ontwikkelt. Ik kan met verwondering kijken naar haar gedrag en genieten van haar persoonlijkheid! Een goede werk & privé balans is dan ook heel belangrijk voor mij!

Hardlopen is voor mij een mooie bezigheid om fit te blijven. Waneer er nog tijd over is lees ik graag (psychologische detectives, thrillers en vakliteratuur etc.) en ga graag uit eten met mijn vriend of vriendinnen. Voorheen was mijn vakantieland Thailand; daar ging ik alleen naar toe en kwam ik weer helemaal tot mezelf. Nu kan ik genieten van korte breaks of een vakantie naar de zon 🙂

Mijn passie in het leven is een bijdrage te mogen leveren aan de groei van mensen in hun werk en leven; daar word ik gelukkig van!

Tot ziens, Margit

BEL ME NU
+
Bel mij!